en spændende legeplads

Materialer

Trævarer

Legepladserne bygges med stolper i Robinia, som er en træart med meget tæt årestruktur og højt naturligt indhold af olier og garvesyre. Det sikrer en ekstrem høj levetid i direkte kontakt med jord. Stolperne er afbarkede og splintved (den yderste del af stammen) er skåret væk, således at der kun er kernetræet tilbage. Dette forlænger yderligere levetiden. Overfladen er efterfølgende pudset. Dimensionerne på stolperne varierer fra 12-20 cm i diameter.

Til platforme, beklædning og andre redskabsdele i træ over jord anvendes sibirsk lærketræ, som er et fortræffelig og slidstærkt materiale. Samt Kalmarbrædder.
Alt træet høvles og kanterne rundes.

Rustfrit stål

Alle Gyngeophæng, sjækler, beslag, bolte, skruer, kæder mv. som anvendes er udført i rustfri stål. Ligeledes er Rutscherør, Brandmandsstænger, Rutsjebaner, Kolbøttestænger udført i rustfri stål.

Taifun tov

Tov til Klatrenet, Rebstiger og Knudetov udføres i 16 mm. taifun tov farve: sort. Taifun tov er et nylontov med stålindlæg, som forebygger hærværk.

Træbeskyttelse

Alle legeredskaber efterbehandles med en transparent giftfri vandbaseret træbeskyttelse. Dermed fremhæves træets naturlige struktur og overfladen på træet beskyttes mod nedbrydning af UV-stråler. Efterfølgende bør Legeredskaberne træbeskyttelsesbehandles en gang om året.